Waarom Pokemon kaarten nog steeds erg gewild zijn

Door de corona crisis zijn Pokemon kaarten weer helemaal hot. Veel mensen werken vanuit huis wat de vrije tijd ten goede komt. Dat betekent ook meer tijd voor hobby’s en veel mensen gingen weer ouderwets Pokemon kaarten verzamelen. En voor wie denkt dat dat helemaal niet meer de trend is zit mis. Integendeel, de kaarten zijn populairder dan ooit. Voor veel mensen is het een fantastisch gevoel om de collectie kaarten van Jungle, Neo Genesis of Fossil compleet en volledig te maken. Maar vergeet ook niet het nostalgische effect dat het dopamine kanaal in de hersenen volledig open zet.

Wat is de reden waarom mensen Pokemon kaarten verzamelen?

De meeste mensen, voornamelijk millennials, spaarden Pokemon kaarten als kind. Dat deden ze naar aanleiding van de mega bekende gelijknamige serie op televisie. In deze serie spelen Ash Ketchum & Pikachu de hoofdrol, het kan je niet ontgaan zijn. Andere kwamen juist in aanraking met Pokémon door de spellen op de GameBoy te spelen. Vaak werd er op het schoolplein fanatiek geruild met Pokemon kaarten. Ben je zo rond de 30 jaar oud op dit moment dan moest je toentertijd wel mee doen met de hype op school.

De spanning van een pakketje kaarten openen

Tegenwoordig is het verzamelen nog steeds erg populair. Het geeft voor veel mensen die inmiddels al volwassen zijn een nostalgisch gevoel. Het gevoel van “booster” pakketjes te open is ongekend. De spanning of er een zeldzame kaart tussen zit maakt de ervaring enorm leuk. Naast dat waarderen mensen ook de enorme diversiteit aan artwork design van de kaarten. Dat speelt tegenwoordig een steeds grotere rol bij verzamelaars.

Ben jij nog in het bezit van je Pokemon kaarten?

Toen de hype begin deze eeuw wat afnam hebben veel mensen hun Pokemon kaarten verkocht via bijvoorbeeld een online marktplaats of buurjongen. Dit is erg zonde, want als je nu tegenwoordig kijkt naar de waarde van sommige kaarten zul je je verbazen. Niemand had kunnen denken dat de hype na 20 jaar nog steeds zo levendig zou zijn. Sommige kaarten stijgen zelfs op dit moment nog steeds in waarde.

Er worden tegenwoordig kaarten verkocht voor 100.000 dollar

Een voorbeeld. Er zijn Engelse Pokemon kaarten die verkocht zijn voor 50.000 dollar en zelfs booster boxen die richting de 100.000 dollar gaan. Je zult denken dat men deze absurde prijs alleen vragen, maar dat niemand het daadwerkelijk er ook voor betaalt. Niets is minder waar. Mensen zijn echt bereid om dit soort bedragen neer te leggen. Bij deze grote bedragen gaat het voornamelijk om de Shadowless Base 1st Editions kaarten. Vroeger kocht je deze set kaarten bij de lokale Intertoys voor een schamele 15 dollar per pakje. Als je toch eens in de toekomst kon kijken.

Wat is de zeldzaamste Pokemon kaart?

Kijk je naar de duurste en zeldzaamste Pokemon kaarten dan kom je uit op de Illustrator Pikachu Promo PSA 9. Je kunt deze kaart tegenwoordig kopen voor 1 miljoen dollar. Dezelfde kaart

werd in 2013 verkocht voor 54.790 dollar en in 2019 voor 224.500 dollar. Overigens is deze speciale Pokemon kaart niet in een pakje te vinden, maar gemaakt voor winnaars van een Illustrator competitie in Japan 1998.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *