bijzonder overnachten portugal

Bijzonder overnachten in Portugal

Er zijn veel bijzondere accommodaties te vinden in Portugal voor wie op zoek is naar iets unieks en origineels voor hun verblijf. Hier zijn een paar opties:

  1. Quinta’s 

Quinta is het Portugese woord voor een landgoed of boerderij. In Portugal zijn veel quinta’s omgebouwd tot accommodaties, zoals hotels, B&B’s of vakantiehuizen. Een verblijf in een quinta in Portugal is een unieke manier om de Portugese landelijke cultuur en natuur te ervaren. Veel quinta’s liggen in het platteland, omgeven door wijngaarden, boomgaarden en natuurreservaten. Hier kunt u genieten van rust, stilte en het Portugese landschap. Ook kunt u bijvoorbeeld lokale wijnen proeven, wandelingen maken of de nabijgelegen steden en dorpen bezoeken. Als u op zoek bent naar een rustige, authentieke vakantie met contact met de natuur, kan een verblijf in een quinta in Portugal een goede keuze zijn. 

  1. Pousada’s 

Pousada is een Portugese term voor een herberg of pension. In Portugal zijn er veel pousadas omgebouwd tot luxe hotels of B&B’s, met vaak een historische of culturele insteek. De pousadas zijn gelegen in historische gebouwen, zoals kastelen, kloosters of forten, of in nieuwbouwprojecten die zijn ontworpen in de stijl van de traditionele Portugese architectuur. Een verblijf in een pousada in Portugal is een unieke manier om de Portugese cultuur, geschiedenis en natuur te ervaren. Veel pousadas zijn gelegen in populaire toeristische bestemmingen, zoals de Algarve, het Ribatejo-gebied en het Douro-dal. Hier kunt u bijvoorbeeld het platteland verkennen, wandelingen maken of de nabijgelegen steden en dorpen bezoeken. Als u op zoek bent naar een luxe, culturele vakantie, kan een verblijf in een pousada in de Algarve een goede keuze zijn. 

  1. Glampings

Glamping: Glamping is de trend om te kamperen in luxe accommodaties, zoals yurts, lodgetenten of tipis. Er zijn veel glamping-opties te vinden in Portugal, waaronder op het platteland of in de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *