Baby’s kleding, wat heb je nodig?

Er is een kleine op komst. Dat worden 9 hele spannende maanden. De babykamer moet klaar en de kasten moeten gevuld worden met baby’s kleding. Wat heb je allemaal nodig? Voor welk seizoen is wat nodig? Ze zullen niet in de winter hetzelfde dragen als in de zomer. Wat zijn de basis kledingstukken die je nodig bent?  Heb je setjes nodig of losse kleding? Allemaal logische vragen die bij je opkomen. Je wilt immers goed voorbereid zijn op de komst van de kleine. Wij zochten uit wat je nodig bent en waar je het kan kopen.

Rompertjes en babyslofjes zijn een must have voor een basis baby’s kleding 

Laten wij beginnen bij het begin. Een absolute must baby’s kleding voor een baby zijn de rompertjes. Je hebt ze in allemaal varianten. Van lange mouwen tot zonder mouwen. Voor alle seizoenen zijn ze handig. Ze zorgen ervoor dat de kleine lekker warm blijft. Ze kunnen door de drukknoopjes onderaan geen blote rug of blote buik krijgen. Ook zorgen ze ervoor dat de luier niet van zijn plek gaat. Dat scheelt weer een hele hoop minder kans op een lekkage. Ook niet onbelangrijk. Wil je ze liever niet over het hoofd heen doen van de newborn? Dan heb je de overslag variant nodig. Deze zit aan de zijkant dicht. Dat maakt het een stuk makkelijker om hem aan te krijgen. 

Een ander belangrijk item zijn de baby sokjes en slofjes. Ze houden je kleine lekker warm. Zeker in de koudere maanden. Als ze baby af zijn zullen ze de eerste stappen gaan zetten en ben je echte schoenen nodig. Tot die tijd zijn slofjes en sokjes voldoende. Elke maand even checken of ze nog passen.

Waar koop je het?

Het aanschaffen van een garderobe voor een newborn kan flink wat geld kosten. De grote, bekende winkelketens hebben in diverse prijsklasse baby’s kleding te koop. Het kan extra voordelig zijn om de sale af te wachten. Dat kan soms per item zomaar de helft schelen. Baby’s groeien erg snel uit hun nieuwe kleding het is daarom zonde om veel geld uit te geven en veel kleding in dezelfde maat aan te schaffen. Er zijn veel baby’s kleding merken. Welke je daarin zou moeten kiezen hangt af van je smaak. 

Welke maat van kleding voor een baby?

Welke maat je nodig bent voor baby’s kleding hangt af van de leeftijd. Een kleine tot 1 jaar wordt een baby genoemd. Hebben wij het echt over een pasgeboren baby dan zal het kindje tussen de 46 en 54 cm zijn. Een maat 50 of 56 past dan eigenlijk altijd. Maat 56 zal wellicht nog iets te groot zijn maar daar groeien ze de 2e maand wel in. Is de kleine al 4 tot 6 maanden? Dan zal er gemiddeld een kledingmaat 68 nodig zijn. Als de kleine tussen een half jaar en 9 maanden is zit je rond maat 74. Daarna zullen ze tot een jaar in maat 80 passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *