Bescherm je baby en de wereld met wasbare luiers

Duurzaamheid is tegenwoordig belangrijker dan ooit. We kunnen ons steentje bijdragen door minder gebruik te maken van wegwerpproducten en te kiezen voor een recyclebaar alternatief. Dit telt ook voor luiers: per maand gooien we voor ieder kind 25 kilo aan luierafval weg. Dat is ontzettend veel, daarom wordt er aangevoerd om over te stappen op wasbare luiers. Deze luiers hoef je niet weg te gooien, maar kun je keer op keer gebruiken. 

Door wasbare luiers zijn wegwerpluiers achterhaald

Zoals je hierboven al kon lezen leveren luiers die je kunt wassen veel minder afval op dan wegwerpluiers. De CO2-uitstoot van wegwerpluiers ligt aanzienlijk hoger. Deze luiers zijn namelijk niet volledig afbreekbaar en bevatten vaak chemische stoffen. Als we kijken naar de kilo’s aan luierafval die we per maand weggooien hebben de wegwerpluiers dus een behoorlijke invloed op het milieu. Door te kiezen voor luiers die je kunt wassen, draag je niet alleen je steentje bij voor een beter milieu, maar is het ook nog zuiniger voor je portemonnee. Je hoeft niet langer pakken luiers in te slaan: het enige wat je nodig hebt zijn een aantal wasbare luiers. Hier kun je lange tijd mee doen, waardoor je veel geld kunt besparen. 

Comfortabele luiers die je kunt wassen voor je kind

We hebben het over de voordelen voor jou als ouder gehad, maar laten we ook niet vergeten wat luiers die je kunt wassen voor je kind kunnen betekenen. Allereerst zijn wasbare luiers gemaakt van katoen waardoor ze prettig en zacht aanvoelen. De chemische stoffen die in wegwerpluiers zijn verwerkt kunnen soms tot irritaties en roodheid leiden. Bij wasbare luiers loopt je kind geen risico op deze irritaties. Deze luiers zitten erg comfortabel en laten wat beweegruimte toe, zodat de huid van je kind niet gaat schuren of uitdrogen. Dit zijn problemen die wel vaak voorkomen bij wegwerpluiers. 

Bovendien zien wasbare luiers er heel erg leuk uit! De luiers zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Je kunt allerlei soorten aanschaffen om je kind iedere keer een ander patroontje aan te doen. Dit maakt ze zoveel leuker dan die saaie witte wegwerpluiers!

Wasbare luiers van Billenboetiek.nl

Het schoonmaken van de wasbare luiers

Je hoeft niet bang te zijn dat het wassen van wasbare luiers leidt tot een flinke smeerboel. Ouders hebben vaak het idee dat deze luiers erg vies zijn, maar dit is zeker niet waar. De luiers hebben drie onderdelen: een inlegger, een wasbaar broekje en de luier eromheen. De ontlasting wordt opgevangen door de inlegger die je bij het verschonen kunt weggooien. Deze inleggers zijn gemaakt van bamboe-vellen en zijn afbreekbaar. Vervolgens kun je het wasbare broekje in de wasmachine gooien. Je kunt dit broekje gewoon meewassen met je andere kleding: al je wasgoed zal volkomen fris uit de wasmachine komen!

Bij het verwisselen van de luier plaats je één inlegvel in het wasbare broekje. Een enkele inlegger moet genoeg zijn om je kind de komende uren te beschermen. Trek de luier over het broekje aan en nu is je kind klaar om er weer een aantal uur tegenaan te gaan. Dat is alles: zo makkelijk zijn luiers die je kunt wassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *